ГоловнаПолітика

Польща налаштована привести Україну до Європи

Броніслав Коморовський вважає цю мету стратегічною і сповнений рішучості.

Польща налаштована привести Україну до Європи
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що підтримка європейської інтеграції України є одним із пріоритетних напрямів зовнішньої політики його країни.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента Польщі.

"Ще один із викликів - це активна політика на користь добросусідства. Тобто розумна підтримка України на її шляху на Захід", - заявив Коморовський 24 липня в Польщі на щорічній конференції з польськими послами.

При цьому, за його словами, ця дорога повна труднощів, перешкод і протиріч.

"Але якщо так оцінити ситуацію, то з нашого боку має бути залізна рішучість, залізна воля і бажання довести цю стратегічну мету до повного успіху в майбутньому", - заявив президент.

Серед інших основних викликів у польській зовнішній політиці Коморовський назвав зміцнення позицій Польщі в період кризи в Європейському Союзі, більш прагматичний підхід у відносинах із Росією та посилення співпраці зі США.

24 липня Коморовський також зустрівся з високим представником Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, і, як зазначено в повідомленні прес-служби президента Польщі, основною темою їхньої розмови стали перспективи спільної політики безпеки та оборони і політики сусідства ЄС, зокрема ЄС і України.

Коморовський та Ештон, зокрема, обговорили перспективи підписання та ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram