ГоловнаПолітика

Україна і Сербія мають намір розвивати військову співпрацю

Відповідну постанову ухвалено на засіданні Кабміну 18 липня 2012 року.

Україна і Сербія мають намір розвивати військову співпрацю
Фото: ianp.com.ua

Кабінет Міністрів України на засіданні схвалив проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Сербія про співробітництво у сфері оборони. Відповідну постанову ухвалено на засіданні КМУ 18 липня 2012 року.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони.

Цей документ розроблено, щоб завершити внутрішньодержавні процедури, аби набула чинності Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Сербія про співпрацю у сфері оборони.

Угоду підписали 10 листопада 2011 року в Києві, виконуючи розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року №323-р.

Із набуттям чинності Угоди буде створено нормативно-правову базу між Україною та Сербією у сфері оборони, яка дозволить розвивати двосторонню співпрацю.

Нагадаємо, напрямками військового співробітництва є:

- участь у конференціях, нарадах, семінарах;

- обмін інформацією та документацією за конкретними домовленостями;

- підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації військових кадрів;

- розвиток договірно-правової бази у військовій сфері;

- обмін досвідом.

Нагадаємо, зараз однією з наймасштабніших у сфері оборони є угода між Міноборони, НАТО та підприємствами, спрямована на утилізацію боєприпасів, які залишилися на території України з часів війн. Зокрема, в рамках проекту Трастового фонду НАТО "Партнерство заради миру" в Україні за 12 років заплановано утилізувати 1,5 млн одиниць зброї.

Нагадаємо, 7 липня на хімічному казенному об'єднанні Петровського розпочали утилізацію реактивних снарядів. "З липня і до кінця року, за програмою Міністерства оборони, на підприємстві заплановано утилізувати 84 тис. 883 осколково-фугасні реактивні снаряди на загальну суму близько 29 мільйонів гривень", - сказав директор об'єднання Володимир Коробов.

Як повідомляли раніше, Україна і Сербія виступають за розширення співпраці у сфері молодіжної політики, фізичної культури та спорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram