ГоловнаПолітика

Суд у справі Пукача перенесли на осінь

Адвокат Теличенко каже, що прав екс-чиновника не порушили.

Суд у справі Пукача перенесли на осінь
Фото: telekritika.ua

Печерський райсуд Києва до 4 вересня відклав слухання справи за обвинуваченням екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомила представник інтересів вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

За її словами, рішення про перерву в слуханні справи суд оголосив сьогодні.

"Я вважаю правильним, що суд нарешті оголосив перерву і відклав слухання справи до 4 вересня. Учасники процесу зможуть реалізувати своє право на відпустку", - сказала Теличенко.

Вона висловила думку про те, що настільки тривала перерва в судових засіданнях не є порушенням права Пукача на розумний строк судового розгляду. Адвокат також повідомила, що на сьогодні суд допитав 11 із 13 заявлених свідків.

"Залишилося допитати двох свідків, місцезнаходження яких прокуратура встановлює, оскільки дані про місце їх проживання застаріли", - зазначила юрист.

Вона підкреслила, що має намір заявити клопотання про допит додаткових свідків, оскільки з показань тих, кого було допитано, неможливо належним чином встановити обставини і мотив злочину.

Нагадаємо, Генпрокуратура України 31 березня 2011 року затвердила обвинувальний висновок та передала до Печерського райсуду Києва для розгляду по суті кримінальну справу проти Пукача.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram