ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

Кримінальними справами українських журналістів намагаються змусити замовкнути, - Соня Кошкіна

На думку шеф-редактора LB.ua, уряду вдалося посіяти страх у суспільстві.

Кримінальними справами українських журналістів намагаються змусити замовкнути, - Соня Кошкіна
Фото: Макс Левин

Лише за два роки українському уряду вдалося посіяти страх у суспільстві.

Про це в інтерв'ю австрійському виданню DER STANDARD заявила шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна. "Коли 2010 року прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що уряд буде використовувати почуття страху, щоб управляти суспільством, ніхто не поставився до цього серйозно. Ми мусили бути більш пильними", - вважає вона.

На думку Кошкіної, багато що вказує на те, що рішення про порушення проти LB.ua кримінальної справи ухвалено саме політиками.

"19 липня прес-служба Віктора Януковича опублікувала вимогу Президента до генпрокурора перевірити законність кримінальних справ проти TВі та LB.ua. Не минуло й двох годин, як київський прокурор вийшов до преси і заявив, що звинувачення проти медіа-компаній не є політично мотивованими. Дивно те, що Володимир Ландік написав свою заяву ще в листопаді 2011 року. Проте кримінальне переслідування почалося тільки в червні 2012 року. Крім того, прокуратура протягом одного дня назвала чотири різні дати, коли Ландік нібито подав свою скаргу", - зазначила шеф-редактор LB.ua.

Вона висловила впевненість, що кримінальні справи проти LB.ua і проти телеканалу TВі повинні змусити замовкнути журналістів України.

"Критично налаштовані журналісти повинні замовкнути в Україні. TВі і LB.ua є одними з найпопулярніших засобів масової інформації в країні. Зараз лише деякі виступають із критикою процесів у країні. Наш сайт останнім часом мав від 2,3 до 2,5 млн відвідувачів на місяць. Після того, як уряд протягом останніх двох років знищив низку регіональних засобів масової інформації або долучив їх до владної ідеології, зараз залишилося лише кілька незалежних журналістів. Влада сповідує принцип німих, контрольованих ЗМІ", - сказала Соня Кошкіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram