ГоловнаПолітика

Нардеп від ПР ховається від сина Януковича в США через вугільний бізнес?

Олександр Янукович стає впливовим гравцем у вугільній галузі.

Нардеп від ПР ховається від сина Януковича в США через вугільний бізнес?
Михаил Волынец
Фото: Макс Левин

Нардеп від БЮТ Михайло Волинець заявив, що син Президента Віктора Януковича Олександр змусив двох депутатів від ПР віддати йому свій бізнес у вугільній галузі.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Експрес".

"У вугільну галузь "прийшов" син Януковича, який просто освоює потік бюджетних грошей, узявши під керівництво державні шахти Донецької області. Крім того, вони по суті забрали компанії в Андрія Орлова, народного депутата від Партії регіонів. Сьогодні той про всяк випадок відсиджується в Америці. А інший депутат-регіонал - Едуард Прутнік - фактично "злив" їм свій бізнес у вугільній галузі", - сказав він.

Орлов і Прутнік, за словами Волинця, були партнерами.

"(Вони) постачали застаріле неякісне обладнання на держшахти, ще якісь посередницькі функції виконували, робили вигляд, що є інвесторами вугільної галузі. Натомість отримували для продажу вугілля. Це компанія "Донбаський розрахунково-фінансовий центр", яку всі називають абревіатурою "ДРФЦ". Тепер її "підім'яв" Янукович-молодший", - розповів Волинець.

Після цього, за словами нардепа, "ДРФЦ" потрапив до десятки переможців найбільших державних тендерів 2011 року. Так, у держкомпанії "Вугілля України" він виграв тендер на придбання у приватної компанії вугілля на загальну суму 949,32 млн грн.

"Цікаво, що на точно таку саму суму тоді ж, у квітні, виграло тендер від "Вугілля України" і ПАТ "Луганська вугільна компанія". Цю компанію пов'язують із групою Юрія Іванющенка, народного депутата, який живе в Монако. Його один час називали основним "будівельником" стану Януковича, але тепер відтіснили, вивівши на перший план президентського сина Олександра", - заявив Волинець.

Відповідаючи на запитання, чи мають "вугільні" гроші вплив на політику, нардеп сказав: "Прямий. Я навіть сказав би, що свій базовий капітал основні гравці в Партії регіонів отримали саме завдяки тому, що безконтрольно перетворювали вугільні дотації в свої доходи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram