ГоловнаПолітика

Власенко: експерти не визнавали Тимошенко здатною бути в суді

Влада хоче другий вирок до початку розгляду справи Європейським судом, вважає адвокат.

Власенко: експерти не визнавали Тимошенко здатною бути в суді
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Медексперти побоялися прямо написати, що Юлія Тимошенко може бути на судовому засіданні, заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

Про це повідомляється на сайті Тимошенко.

"Ми отримали вже в матеріалах справи висновки так званих харківських експертів, які написали, що все добре і Тимошенко може бути присутньою на судовому засіданні", - сказав Сергій Власенко.

Однак, за його словами, харківські експерти побоялися прямо написати, що Юлія Тимошенко може бути на судовому засіданні.

"Їм суд поставив запитання - чи може Юлія Тимошенко за наявності такого стану здоров'я бути на судовому засіданні? Вони відповіли так: проаналізувавши медичну документацію, ми дійшли до висновку, що Юлія Тимошенко може бути присутньою на заходах за межами лікарні, на заходах, що вимагають сприйняття усної і письмової інформації. Тобто вони навіть побоялися написати, що вона може бути в суді", - пояснив він.

Захисник нагадав, що експерти не оглядали Юлію Тимошенко, а зробили свої висновки на підставі нібито вивчення медичної документації.

"Людина, яку недолікували, яка перебуває в лікарні, і всі підтверджують, що в неї захворювання, що вона хворіє. При цьому з'являється інформація про її етапування в колонію, нібито лікування закінчилося. Хоча всі лікарі офіційно підтверджують, що лікування не закінчене, але вони розглядають можливість етапування в колонію, бо їм треба її тягати в суд", - зазначив Сергій Власенко.

Власенко заявив, що є чітка позиція німецьких лікарів, висловлена ними публічно, про те, що Юлія Тимошенко за станом здоров'я не може брати участь у судових засіданнях.

"Але ми прекрасно розуміємо, що влада робить все для того, щоб отримати вирок у цій сфабрикованій справі, щоб убезпечити себе і на засіданні Європейського суду з прав людини 28 серпня вже мати другий вирок", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram