ГоловнаПолітика

Ющенко запізнився на сходження на Говерлу разом із соратниками

Відсутність екс-президента пояснили пізнім поверненням з-за кордону після лікування.

Ющенко запізнився на сходження на Говерлу разом із соратниками
Архивное фото
Фото: Макс Левин

У суботу, 21 липня, відбулося традиційне сходження на Говерлу активістів політичних сил, що підтримують екс-президента Віктора Ющенка.

Про це повідомляє "Коммерсант-Украина".

Хоча, як і в попередні роки, сходження було приурочене до чергової річниці підписання Декларації про державний суверенітет (Декларація про державний суверенітет України була ухвалена Верховною Радою 16 липня 1990 року), очікувалося, що Віктор Ющенко зробить низку важливих заяв з приводу початку виборчої кампанії. Раніше саме сходженням на Говерлу Віктор Ющенко починав виборчі кампанії 2002 і 2010 років.

Нагадаємо, 7 липня партії "Наша Україна" (НУ), "Українська народна партія" (УНП), "Конгрес українських націоналістів" (КУН), а також низка громадських організацій підписали договір про спільну участь у парламентських виборах восени цього року.

Проте цього року підкорювати Говерлу прихильникам екс-президента довелося без свого лідера. Керівник походу, заступник голови партії "Наша Україна" Зіновій Шкутяк відсутність Ющенка пояснив його пізнім поверненням з-за кордону, де той перебував на лікуванні. "Йому вже не вистачало часу, щоб вчасно прибути сюди", - виправдовував голову партії Шкутяк. Не було також і лідера УНП Юрія Костенка. Ющенка чекали до останньої хвилини, сподіваючись, що вертоліт все ж доставить його безпосередньо на майданчик на горі Говерляні (Малій Говерлі). Найбільше відсутністю лідера "Нашої України" була засмучена місцева співачка, яку запросили заспівати спеціально для Ющенка.

На відміну від торішніх походів, цього разу число учасників сходження було невелике. У суботньому сходженні взяли участь близько 150 осіб, які прибули з Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Дніпропетровської областей. Сходження на Говерлу завершилося фотосесією на вершині під прапорами "Нашої України" і УНП, підкорювачі вершини також виконали національний гімн і кілька патріотичних пісень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram