ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

Євродепутат просить Лутковську розібратися в ситуації з LB.ua і ТВі

Павел Коваль нагадав, що Верховна Рада 9 лютого 2012 року ухвалила постанову, якою введено мораторій на будь-які перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії.

Євродепутат просить Лутковську розібратися в ситуації з LB.ua і ТВі
Фото: Макс Левин

Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерію Лутковську просять розібратися в ситуації навколо телеканалу ТВі і видання LB.ua.

Із відповідним листом до омбудсмена звернувся депутат Європарламенту, співголова комісії з парламентської співпраці Україна-ЄС Павел Коваль.

Євродепутат нагадав, що 25 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував податкові повідомлення-рішення, якими було нараховано податкові зобов'язання, несплата яких стала підставою для порушення кримінальної справи проти телеканалу TВi і персонально його гендиректора Миколи Княжицького.

"Попри це, податкова міліція продовжує їх розслідування, яке паралізує роботу телеканалу", - написав Коваль.

Також євродепутат висловлює стурбованість порушенням справи проти видання LB.ua, особливо, враховуючи те, що Верховна Рада 9 лютого 2012 року ухвалила постанову, якою введено мораторій на будь-які перевірки ЗМІ під час виборчої кампанії.

"Вважаю, що зазначені обмеження прав журналістів порушують передбачені Європейською конвенцією з прав людини права на свободу думки та слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань", - ідеться в листі.

"У зв'язку з викладеним, звертаюся до вас із проханням терміново зайнятися вирішенням зазначених проблем", - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram