ГоловнаПолітика

Податківці вважають, що не тиснуть на ЗМІ

Податківці нагадали, що ЗМІ мають перед українською державою зобов'язання своєчасно і в повному обсязі сплачувати податки.

Податківці вважають, що не тиснуть на ЗМІ
Фото: sannews.com.ua

Державна податкова служба України спростовує заяви міжнародних організацій Freedom House та "Репортери без кордонів" про тиск відомства на ЗМІ.

"Повністю поділяючи і підтримуючи прагнення представників зазначених організацій виступити на захист базових цінностей демократії, на жаль, змушені констатувати, що такі заяви шанованих інститутів невірно трактують дії працівників ДПС України та дискредитують податкову службу в очах українського суспільства і міжнародного співтовариства", - наголошується в повідомленні.

Відповідно до заяви, податкова зазначила, що ЗМІ нарівні з підприємствами інших галузей мають перед українською державою зобов'язання своєчасно і в повному обсязі сплачувати податки. Тому ситуацію з каналом ТВі не можна розглядати як спробу тиску на медіа.

Як зазначили у відомстві, немає жодних підстав говорити про вибірковий підхід до порушників податкового законодавства, зокрема до тих з них, хто намагається сховатися від відповідальності під політичними гаслами.

Нагадаємо, сьогодні, 20 липня, "Репортери без кордонів" повідомляли, що тиск на незалежні ЗМІ напередодні парламентських виборів в Україні посилюється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram