ГоловнаПолітика

Україна бачить у Лівії ринок збуту своєї продукції

Посол вважає, лівійцям треба допомогти відновлювати країну.

Україна бачить у Лівії ринок збуту своєї продукції
Николай Нагорный
Фото: 2000.net.ua

Україна зацікавлена в експорті в Лівію сільськогосподарської, металургійної, машинобудівної та авіаційної продукції.

Про це сказав посол України в Лівії Микола Нагорний в інтерв'ю виданню "День".

"Звичайно, ми зацікавлені в Лівії як ринку збуту української продукції, в першу чергу, в сільськогосподарській, металургійній, машинобудівній та авіаційній галузях", - зазначив він.

Посол також вважає, що Україні необхідно приєднатися до відновлення та економічного розвитку Лівії, до реалізації її інфраструктурних проектів, зокрема, в нафтогазовій сфері.

"Дуже перспективним є співробітництво у сфері охорони здоров'я. Зараз ми налагоджуємо співпрацю у сфері освіти. Цього року уряд виділив стипендії для навчання лівійських студентів в Україні", - додав Нагорний.

Однак, за його словами, найближчим часом пріоритетним для лівійців буде вирішення внутрішніх проблем, зокрема, відновлення інфраструктури та формування уряду.

Нагадаємо, Україна сподівається на прагматизм у відносинах з Лівією після минулих в країні виборів Національної асамблеї.

Раніше міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що вважає пріоритетним у розвитку українсько-лівійських відносин вирішення питання засуджених у Лівії українців.

4 червня військовий суд Тріполі засудив 19 українців до 10 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у пособництві силам колишнього лідера Лівії Муаммара Каддафі під час громадянської війни, в результаті якої того було повалено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram