ГоловнаПолітика

Яценюк похвалився міцним союзом із Тягнибоком

Яценюк двічі прямо не відповів на запитання про перебіг переговорів із партією "УДАР".

Яценюк похвалився міцним союзом із Тягнибоком
Фото: frontzmin.ua

Переговорів Об'єднаної опозиції та партії Віталія Кличка "УДАР" про спільних кандидатів у мажоритарних округах більше немає.

Такий висновок можна зробити із заяв голови ради Об'єднаної опозиції Арсенія Яценюка в ефірі "5 каналу".

"Об'єднана опозиція узгодить усі мажоритарні округи зі "Свободою". І тут не буде жодних питань. Якщо ми взяли курс, що ми разом боремося проти режиму Януковича, і на те, що ми сформуємо нову демократичну більшість у парламенті, то кожен із нас уміє і знає, як виконувати свої зобов'язання", - заявив він.

При цьому Яценюк двічі прямо не відповів на запитання про перебіг переговорів із партією "УДАР".

"Щодо інших партії, то в Україні їх 160, якщо не зраджує пам'ять. І ми були відкриті та щирі з усіма. Ми пропонували багатьом українським політикам або тим, хто хоче стати політиками, передусім об'єднатися в єдиний список. На жаль, не всі приєдналися, але всі парламентські партії... всі об'єдналися", - відповів політик на пряме запитання.

"Ми звернулися до інших партій: добре, ви не вирішили йти єдиним списком, складно пояснити, чому це рішення не ухвалено, але це вже минуле..." - додав він.

На уточнювальне запитання, чи має він на увазі Кличка, Яценюк заявив: "Я говорю про багато партій, які, можливо, не мають високого рейтингу, але могли б іти в рамках Об'єднаної опозиції".

"Ми говоримо: добре, тоді узгодьмо мажоритарних кандидатів. Чому? Тому що ваші кандидати не виграють. І тоді програє країна. Ці ігри закінчаться тим, що Янукович отримає більшу кількість місць, ніж він отримає. На жаль, не всі нас почули і сталося так, що з переговорного процесу такі партії вийшли з незрозумілих зовсім для мене причин. Але це ніяк не перешкоджає нам", - зазначив голова ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram