ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

Депутат Європарламенту: кримінальна справа щодо LB.ua - невиправданий тиск

Голова парламентського комітету зі співпраці з Україною глибоко стурбований тим, що відбувається зі ЗМІ.

Депутат Європарламенту: кримінальна справа щодо LB.ua - невиправданий тиск
Фото: http://obzormd.com

Дії, вжиті владою щодо ЗМІ, можуть бути розцінені як невиправданий тиск.

Так депутат Європейського парламенту, голова делегації ЄП у комітеті парламентської співпраці Україна-ЄС Павел Коваль прокоментував порушення кримінальних справ щодо LB.ua і телеканалу TBi.

Я хотів би висловити свою глибоку стурбованість недавніми подіями в Україні щодо телеканалу.

"Ця ситуація, особливо в контексті майбутніх парламентських виборів і поточних проблем із судовою системою в Україні, викликає резонні побоювання з боку міжнародного співтовариства. У підсумку страждає міжнародний імідж України. Саме у зв'язку з такими подіями громадяни України не можуть скористатися перевагою підписання договору про Асоціацію", - зазначив євродепутат.

"Я також хотів би нагадати про Резолюцію Верховної Ради України "Про забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ під час виборчого періоду 2012 року" від 9 лютого 2012 року, яка рекомендує державним відомствам, Державній податковій службі та Національній раді з питань теле- і радіомовлення України не інспектувати кошти масової інформації в передвиборний період", - додав Коваль.

Також він повідомив, що звернувся до відповідних органів - Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України та омбудсмена - з проханням про негайне втручання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram