ГоловнаПолітика

Регіоналка, яку змусили говорити російською: співчуваю людям, які знають тільки українську

Бондаренко заявляє, що говоритиме тією мовою, яка зручна виборцям.

Регіоналка, яку змусили говорити російською: співчуваю людям, які знають тільки українську
Фото: obozrevatel.com

Регіоналка Олена Бондаренко порадить жителям Рівненської області вчити російську мову.

Про це вона розповіла, коментуючи свою поїздку в Рівне, жителі якого вимагали, щоб вона спілкувалася з ними українською мовою.

"Вочевидь у цих людей немає такої переваги, як у мене, я двомовна - знаю і російську, і українську, тому розмовляю, в принципі, без проблем і тією, й іншою мовою. У них, схоже, проблеми є - вони одномовні, вони знають тільки українську. Але потрібно поважати громадян, виборців, з якими зустрічаєшся, навіть якщо це не наші виборці, навіть якщо вони не голосували за нас. Все одно завжди є шанс переконати їх, із ними потрібно розмовляти тією мовою, якою їм зручно, для того, щоб донести свої ідеї, щоб донести нашу передвиборну програму, і бачення розвитку ситуації в Україні", - розповіла вона.

Також Бондаренко зазначила: якщо люди, з якими вона зустрічатиметься, не розумітимуть російську мову, вона готова й далі говорити з ними українською.

"Перейти з російської на українську для мене не проблема - єдине, що мозок усе одно працює в режимі перекладу, рідною є російська. Але тут сильніший повинен поступитися слабшому. Ці люди одномовні, вони російської не розуміють. Принаймні, я так зрозуміла, оскільки попросили перейти на українську, отже, не розуміють. Тож я можу лише поспівчувати їм, адже що більше мов ти знаєш, то більше разів ти людина", - вважає регіоналка.

За її словами, в Рівному вона перебувала з візитом у рамках передвиборної кампанії, і зазначила, що готова вислухати всі зауваження щодо пунктів програми ПР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram