ГоловнаПолітика

У БЮТ вимагають звільнити Могильова

Голові Криму закидають посягання на цілісність української держави.

У БЮТ вимагають звільнити Могильова
Анатолий Могилев
Фото: Макс Левин

Нардеп від фракції БЮТ Остап Семерак вважає, що голова Ради Міністрів Криму Анатолія Могильова треба негайно звільнити без права займати надалі будь-які державні посади.

Про це він заявив в ефірі Рівненського обласного радіо, повідомляє прес-служба ПРП.

"Ініціатива прем'єра Криму та голови республіканської організації Партії регіонів Могильова щодо т. зв. "розширення повноважень" автономії викликає обурення і осуд. Це черговий крок Партії регіонів, спрямований на розвал України та знищення державного суверенітету та незалежності", - сказав парламентарій.

За його словами, "виникає запитання: яку функцію виконуватиме на території АРК Конституція України, якщо Конституція Криму повинна стати там основним законом?".

"Державні посадові особи ніколи й за жодних обставин не мають права ставити під сумнів цілісність і незалежність країни. Таких керівників слід негайно звільняти, їм треба заборонити займати будь-які державні посади", - наголосив Семерак.

Нагадаємо, керівництво Криму пропонує зрівняти в правах Конституцію Криму з Конституцією України та наділити Верховну Раду автономії правом законодавчої ініціативи. Такі пропозиції робоча група, створена головою Радміну Криму Могильовим, планує протягом двох місяців подати на розгляд Конституційної асамблеї при Президентові Вікторі Януковичу.

Сьогодні, 19 липня, Могильов заявив, що Конституція Криму повинна бути наповнена реальними повноваженнями, щоб вивести регіон на економічно самодостатній рівень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram