ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

Соня Кошкіна: восени в Брюсселі обговорять свободу слова в Україні

За словами шеф-редактора, LB.ua відновить свою роботу, коли отримає відповіді на запитання від людей, які ініціювали кримінальну справу.

Соня Кошкіна: восени в Брюсселі обговорять свободу слова в Україні

На початку вересня цього року в Брюсселі відбудеться прес-конференція "Ситуація зі свободою слова напередодні парламентських виборів".

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявила шеф-редактор сайту LB.ua Соня Кошкіна.

"На прес-конференції, на яку я запрошую і керівництво телеканалу ТВі, будуть озвучені факти, про які я говорила перед цим. Я говорила, що не можна так чинити з журналістами, але в прокуратурі цього не зрозуміли, порушивши кримінальну справу. На жаль, ми змушені вживати додаткових заходів для свого захисту. Іншого виходу немає, тому я думаю, у вересні в Брюсселі з'явиться нова інформація", - зазначила шеф-редактор LB.ua.

На уточнювальне запитання про дату проведення прес-конференції Соня Кошкіна додала, що вересень обрано не дарма - починається новий політичний сезон, оскільки зараз європейські депутати у відпустці.

"У прокуратурі брехали, що вони не порушували кримінальну справу. Вони брехали про дату реєстрації заяви. Прокуратура мала право ухвалити рішення про непорушення справи. Я впевнена, що ця справа була порушена не сьогодні, а раніше. Вони (прокуратура - LB.ua ) розповідали про сайт "Лівий берег", а такого сайту в природі не існує. Є сайт LB.ua. Якщо в прокуратурі думають, що такі речі спокійно проходять, то вони помиляються. У мене є підозра, що переслідування LB.ua і ТВі не останні", - зазначила шеф-редактор.

Соня Кошкіна також додала, що сайт LB.ua відновить свою роботу тоді, коли будуть отримані відповіді на запитання від людей, які ініціювали кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram