ГоловнаПолітика

МЗС вважає резолюцію США простим сигналом для України

Волошин також не бачить політики у справі Юлії Тимошенко.

МЗС вважає резолюцію США простим сигналом для України
Фото: Дмитрий Алексеенко

Резолюція Конгресу США, що пропонує запровадити санкції проти українських чиновників, причетних до порушення прав людини, не матиме зобов'язувального характеру.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин в ефірі телеканалу ТВі.

"Резолюція - це сигнал. Резолюція не має зобов'язувального характеру, на відміну від списків Магнітського, наприклад. Резолюція - це просто позиція, заклик. Тому говорити сьогодні про реальні санкції, м'яко кажучи, рано", - сказав він.

Представник МЗС наголосив, що не згоден з оцінкою розслідування кримінальних справ проти екс-прем'єрки Юлії Тимошенко, визначену як переслідування опозиції.

Водночас представник МЗС зазначив, що новий варіант резолюції значно об'єктивніший, ніж попередній.

"Цей проект резолюції набагато м'якіший, ніж той, який раніше вніс сенатор Інгоф. Той ми вважаємо суто піар-акцією, бо заклик закрити посольство США в Києві - це, м'яко кажучи, демократії точно не допомагає. Ця резолюція доволі зважена, збалансована. І дуже добре, що санкції, наприклад, будуть загрожувати тим, хто буде фальсифікувати вибори. Ми як влада зацікавлені в тому, щоб ці вибори визнали, щоб вони були легітимними", - резюмував Волошин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram