ГоловнаПолітика

Фаріон просить порушити кримінальну справу проти Колесніченка

Представника ВО "Свобода" образили висловлювання "регіонала" з приводу української мови.

Фаріон просить порушити кримінальну справу проти Колесніченка

Депутат Львівської облради від партії "Свобода" Ірина Фаріон звернулася до генпрокурора Віктора Пшонки з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності за антиукраїнські висловлювання "регіонала" Вадима Колесніченка і депутата Луганської облради Родіона Мірошника.

Про це Фаріон заявила сьогодні на прес-конференції, повідомляє "Львівський портал".

Коментуючи ситуацію з Колесніченком, який у прямому ефірі телеканалу ICTV назвав "львівсько-галицький" діалект української мови "відрижкою", Фаріон заявила: "Я не збиралася тоді в прямому ефірі цьому виродкові щось доводити, але вам, журналістам, скажу, щоб ви не повторювали банальної неправильності, яка кочує зі шкільних підручників в університетські про те, що нібито в основі сучасної літературної мови лежать полтавські говірки".

Нагадаємо, 2 липня Колесніченко в прямому ефірі ICTV заявив, що він проти "львівсько-галицьких діалектів, які засмічують сьогодні засоби масової інформації. Я не вважаю те, що нам пропонують, українською мовою, це відрижка тієї частини України, яка колись була постійно під чиїмось гнітом".

Родіон Мірошник і собі на позачерговій сесії Луганської облради під час обговорення заяви на підтримку "мовного" закону заявив, що навчання дітей українською мовою означає, що "ми позбавляємо їх усього і ростимо "недорасу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram