ГоловнаПолітика

Київський осередок "Батьківщини" приєднався до "масштабної" акції проти Януковича

Обласна організація, за словами глави, домагатиметься припинення повноважень Президента.

Київський осередок "Батьківщини" приєднався до "масштабної" акції проти Януковича
Константин Бондарев

Київська область починає масштабну всеукраїнську акцію "Україна проти Януковича", мета якої - зупинити антиукраїнський наступ і припинити повноваження Президента Януковича.

Про це на прес-конференції заявив народний депутат, голова Київського регіонального штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Костянтин Бондарєв.

За словами лідера Київської обласної "Батьківщини", країну потрібного годувати, лікувати і навчати, а якщо влада не здатна це зробити, то вона повинна піти у відставку і не мучити народ. "Україна проти Януковича" - це не політична акція, це згуртування людей з метою захисту своїх сімей, своєї країни від антинародного окупаційного режиму Януковича", - відзначає Бондарєв.

"Закликаю українців не бути байдужими до свого майбутнього, до долі своїх дітей і приєднатися до судового позову Об'єднаної опозиції в Вищий адміністративний суд, який ляже в основу діяльності парламентської комісії щодо усунення Президента Януковича від влади. Навіть якщо суд відмовить у позові, то ми подамо позов до Європейського суду з прав людини або в інші міжнародні суди. Об'єднана опозиція готова боротися з цим олігархічним режимом до кінця", - підкреслює Бондарєв.

За словами першого заступника Київського регіонального штабу Об'єднаної опозиції Володимира Полочанінова, від сьогодні в Київській області буде встановлено більше ніж 50 інформаційних наметів. "У всіх містах та районних центрах Київщини будуть встановлені інформаційні намети, в яких громадяни зможуть заповнити всі необхідні документи, щоб приєднатися до позову", - повідомив Полочанінов.

"Янукович боїться написати заяву про відставку, але ми разом змусимо його це зробити. Якщо він думає, що володіє 46 мільйонами українців, країною, то він помиляється. Єдиним джерелом влади є народ, і нам вирішувати - бути йому Президентом чи ні. Тому ще раз закликаю жителів Київської області приєднатися до судового позову Арсенія Яценюка проти Президента Януковича і сказати "ні" олігархічному режиму цієї влади", - зазначив Володимир Полочанінов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram