ГоловнаПолітика

Прокурор: у матеріалах справи покроково викладено всі злочини Луценка

Доступ до кримінальної справи обмежено, і екс-міністр цим користується, переконана сторона звинувачення.

Прокурор: у матеріалах справи покроково викладено всі злочини Луценка
Виктор Клименко
Фото: nso.org.ua

Державний обвинувач у справі Юрія Луценка Віктор Клименко заявив, що підсудний своїми нечіткими відмовками визнає порушення закону.

"Заяви підсудного про те, що він не знав про справу Ющенка чи про те, що як міністр не вивчав документи, або про те, що не стежив за датами, які на цих документах, за його словами, хтось ставив, говорять самі за себе. Я думаю, він чітко розуміє, де порушив закон, і такі його свідчення, як: "я не знаю", "я не бачив", "я не вивчав", "я в ЗМІ про Ющенка прочитав" - є тому підтвердженням", - зазначає Клименко.

За його словами, і Луценко, і адвокати не коментують справу по суті.

"Замість цього вони обрали тактику голосно кричати про несправедливість і замовний характер справи, маніпулюючи таким чином думкою журналістів і суспільства", - додав держобвинувач.

Він зазначив: "Ви ж розумієте, що доступ до матеріалів кримінальної справи мають тільки учасники процесу. У цих матеріалах покроково і відповідно до вимог українського законодавства викладено всі обставини подій, які мали місце. Усвідомлюючи той факт, що прокурори не можуть собі дозволити давати коментарі пресі політичними гаслами, вони спритно озвучують власні нафантазовані версії звинувачення. Однак після першого судового процесу вони повинні були зрозуміти, що суд враховує лише законні та обґрунтовані докази, а не політичні маніфести ... Так чи інакше, суд має поставити крапку в цьому процесі своїм законним рішенням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram