ГоловнаПолітика

Розпочався допит Луценка

Екс-міністр звинуватив ГПУ у фальсифікації справи.

Розпочався допит Луценка
Архив
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва розпочав допит Юрія Луценка в рамках кримінальної справи за обвинуваченням екс-міністра в перевищенні службових повноважень під час продовження стеження.

Про це повідомляє сайт "Народної Самооборони".

Підсудний екс-міністр одразу нагадав судді про те, що йому так і не надали обвинувального висновку, а також не пояснили, в чому його звинувачують.

Міністр докладно пояснив дію внутрішньої інструкції 007, узгодженої з Мін'юстом, яка стала частиною українського законодавства. Саме цим документом роз'яснюють ведення оперативно-розшукової справи (ОРС) категорії "злочин".

За словами Луценка, оперативно-розшукову справу категорії "злочин" не порушують проти окремої особи.

Згідно з інструкцією, якщо проти підозрюваного у скоєнні злочину порушено ОРС категорії "захист", то вона поглинається ОРС категорії "злочин" і далі розслідується в рамках ОРС категорії "злочин".

Відповідно, справу потерпілого Валентина Давиденка розслідували винятково в рамках постанов ОРС категорії "злочин", а Генпрокуратура, за словами Луценка, намагається це сфальсифікувати, видаючи його за ОРС категорії "захист".

Луценко також нагадав, що стеження за Давиденком було узгоджено з Генпрокуратурою, а також дозволено рішенням Апеляційного суду Києва.

"Абсурдним" назвав Луценко бажання прокуратури притягнути до відповідальності осіб, які не мають стосунку до порушення прав Давиденка.

"Прокуратура продовжує вважати Давиденка постраждалим, хоча сам Давиденко себе таким уже давно не вважає", - додав Луценко.

О 9:48 суддя оголосила технічну перерву на 10 хвилин через те, що один з конвоїрів знепритомнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram