ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Колесніков про об'єкти Євро: "В Україні просто нема чому простоювати"

Міністр націлився на проведення Олімпіади.

Колесніков про об'єкти Євро: "В Україні просто нема чому простоювати"
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков упевнений, що побудовані до Євро-2012 інфраструктурні та спортивні об'єкти не простоюватимуть.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Коммерсантъ-Украина".

"В Україні просто нічому простоювати. "Борисполю", наприклад, потрібен був новий термінал? Потрібен. У Харкові, зазначу, термінал приватний, а приватні власники завжди спритніші, ніж держава, тож і він буде затребуваний", - сказав Колесніков.

"Аеропорт у Львові теж потрібен, - додав міністр. - Який же він порожній, якщо порівняно з минулим роком число пасажирів зросло рівно удвічі? Тож говорити, що він порожній, некоректно. Окрім того, там тепер з'являються нові маршрути, наприклад, зараз відкривається маршрут Львів-Лондон, виконують польоти в Німеччину".

Про стадіони міністр зазначив, що лише два об'єкти побудувала держава - стадіон "Олімпійський" і арену у Львові.

"Тепер все буде залежати від тієї компанії, яка ці об'єкти експлуатує. Ще, звичайно ж, багато що залежатиме від успіху львівських клубів. Тобто треба розробити хорошу маркетингову програму, взятися, наприклад, за організацію там масових заходів, концертів", - вважає він .

Колесніков також вважає гарними шанси на проведення в Україні зимової Олімпіади 2022 року."Вся спортивна громадськість, спортивні функціонери відзначили високий рівень організації та проведення фінальної частини чемпіонату Європи. Здобутий досвід у чомусь полегшить нам можливе проведення Олімпіади, але в чомусь і ускладнить, - сказав міністр. - Усе-таки Олімпіада - це багато видів спорту, багато споруд, і в цьому полягає складність. З іншого боку, завдання спрощується тим, що всі змагання проводять в одному регіоні, а не в чотирьох. Заявку ми плануємо подати 2014 року. Гадаю, зважаючи на отриманий результат - гарний єврочемпіонат і те, що наша країна жодного разу не проводила зимової Олімпіади, - ми маємо дуже хороші шанси на 2022-й".

Єдиним недопрацюванням під час підготовки до Євро-2012 Колесніков назвав те, що не було вповні реалізовано програму будівництва нових доріг.

"Найголовніше - це, звичайно ж, дороги. З ними ми до кінця не встигли. Не так швидко будували, як хотілося б... Якби було більше часу, можна було б значно більше зробити", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram