ГоловнаПолітика

Організатора протестів проти будівництва сина Януковича посадили на 5 років

Активіста визнали винним у вимаганні 7 тис. доларів.

Організатора протестів проти будівництва сина Януковича посадили на 5 років
Фото: http://novosti.dn.ua/

Донецького активіста Костянтина Лаврова рішенням Ворошиловського райсуду Донецька засуджено на 5 років в'язниці за звинуваченням у вимаганні 7 тис. доларів у корпорації "МАКО" сина Президента Віктора Януковича Олександра.

Про це повідомляють "Новости Донбасса" з посиланням на відповідне рішення судді у справі Лариси Переверзєвої.

Стаття 189 частини 2 ККУ, за якою його засуджено, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років. Прокуратура вимагала для Лаврова покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Таким чином, вимоги обвинувальної сторони задоволено повністю.

На думку судді, дії Лаврова було кваліфіковано правильно, а його вину доведено повністю. Також суд постановив стягнути з Лаврова вартість експертиз, проведених у рамках судової справи.

Сам Лавров з оголошеним йому вироком не погодився. Разом з тим, на думку суду, така заява є способом захисту. "Щодо невизнання підсудним своєї провини, суд ставиться до цього критично", - заявила суддя.

Суддя також додала, що за місцем проживання обвинувачений отримав негативну характеристику сусідів. "Підсудний Лавров характеризується негативно за місцем проживання", - зазначила вона.

Переверзєва зазначила, що Лавров раніше не судимий і має двох неповнолітніх дітей, однак, на її думку, у справі не встановлено пом'якшуючих обставин.

Після оголошення вироку Переверзєва не заявила про закриття засідання, а мовчки вийшла з залу.

Нагадаємо, 20 червня 2011 року Донецьке міське управління ГУМВС України в Донецькій області було зафіксовано факт вимагання жителем Донецька 7 тисяч доларів за припинення його діяльності щодо провокування людей на акції протесту, пов'язані з демонтажем будівлі готелю "Дружба". Ним виявився керівник Донецької обласної громадської організації "Громадянська сила" Костянтин Лавров, активно виступав на захист позицій мешканців будинку за адресою Університетська, 48-а.

На місці колишнього готелю "Дружба" заплановано зведення висотного житлового будинку. Проект реалізує будівельна корпорація "Менеджмент ассетс компані" ("МАКО"). Її президентом є син глави держави, бізнесмен Олександр Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram