ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

Опозиція вимагає від прокуратури прояснити ситуацію з LB.ua

Лідери фракції говорять про тиск на незалежні ЗМІ.

Опозиція вимагає від прокуратури прояснити ситуацію з LB.ua

Опозиція вимагає від генерального прокурора Віктор Пшонки терміново вжити заходів, аби припинити нову хвилю політичних переслідувань незалежних ЗМІ напередодні виборів.

Про це йдеться в депутатському запиті на ім'я генпрокурора з підписом лідерів двох фракцій - "БЮТ-Батьківщина" і НУ-НС Андрія Кожем'якіна та Миколи Мартиненка, - повідомляє сайт "Батьківщини".

У своєму зверненні, повідомляє прес-служба політсили, лідери фракцій вимагають від генпрокурора терміново дати чітку відповідь, чи існує кримінальна справа проти видання LB.ua, проти шеф-редактора Ксенії Василенко (Соні Кошкіної) та інших співробітників видання.

"Генеральна прокуратура України повинна або офіційно спростувати інформацію про підготовку кримінальної справи стосовно LB.ua, або не допустити тиску на незалежні ЗМІ напередодні виборів", - сказано у зверненні. Або ж, на думку опозиційних лідерів, відомство має визнати, що "виконує замовлення влади на зачистку вільнодумних журналістів перед виборами".

Окрім того, за словами прес-служби, лідери опозиційних фракцій інформують генпрокурора про те, що опозиція передала посольствам іноземних держав інформацію про посилення тиску на ЗМІ перед парламентськими виборами в Україні і просить іноземні представництва дати оцінку цим фактам.

Нагадаємо, прокуратура Києва досі не надала офіційної інформації, чи порушено кримінальну справу стосовно LB.ua, його керівництва або журналістів. Видання звернулося у відомство з проханням надати офіційний документ, що містить результати перевірки та процесуальне рішення, яке було ухвалено.

Також нагадаємо, раніше із закликом до влади зупинити з'ясування стосунків із ЗМІ за допомогою податково-каральних органів виступили члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації.

Депутати ініціювали проведення екстреного засідання Комітету з питань свободи слова та інформації у вівторок, 17 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram