ГоловнаПолітика

ПА НАТО може направити спостерігачів на вибори в Україну

Расмуссен заявляє, що асамблея стежитиме за виборчим процесом з "дуже великим інтересом".

ПА НАТО може направити спостерігачів на вибори в Україну
Фото: EPA/UPG

Парламентська асамблея НАТО розглядає питання направлення своїх спостерігачів на вибори в верховну Раду України.

Про це заявив генеральний секретар альянсу Андерс Фог Расмуссен.

Коментуючи положення декларації саміту НАТО в Чикаго, в якій союзники закликали Україну провести парламентські вибори справедливо і вільно, генсек організації зазначив, що особливе партнерство України й альянсу "засноване на твердій прихильності демократії".

"Це також включає в себе вільні і справедливі вибори. Цілком очевидно, що ми будемо стежити за виборами з дуже великим інтересом", - запевнив він.

Відповідаючи на питання, чи відомо про наміри ПА НАТО направити на вибори своїх спостерігачів, як це було минулого разу, Фог Расмуссен підкреслив, що Парламентська асамблея самостійно ухвалює такі рішення.

"Але за інформацією, яку я маю, ПА НАТО розглядає можливість направлення своїх спостерігачів на вибори в Україну. Якщо вони ухвалять таке рішення, я це вітатиму", - сказав він.

Нагадаємо, генсек НАТО Расмуссен сподівається, що українська влада якомога швидше вирішить питання щодо ув'язнених екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, щоб продовжувати подальшу співпрацю з альянсом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram