ГоловнаПолітика

Клюєв вбачає успіхи в оснащенні армії зброєю

Розробляються також сучасні зразки обмундирування "на основі кращих світових стандартів".

Клюєв вбачає успіхи в оснащенні армії зброєю

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Андрій Клюєв сзаявив, що 2012 року Україна стала набирати гарні темпи відновлення рівня оснащення власної армії технікою та озброєнням.

Про це він сказав, коментуючи перші результати роботи державного концерну "Укроборонпром" і перебіг формування державного оборонного замовлення на майбутній рік, повідомляє прес-служба РНБО.

За його словами, 2012 року буде введено в дію 15 кораблів, буде прийнятий на озброєння ЗСУ і надійде у війська новітній бронетранспортер БТР-4, заплановано відремонтувати або модернізувати 36 літаків і вертольотів.

Вже 12 модернізованих літаків МіГ-29, Су-25 і Л-39 прийняті на озброєння і проходять випробування в частинах тактичної авіації, повідомив він.

Клюєв заявив, що протягом найближчих 5 років прогнозується поставити в ЗСУ понад 80 модернізованих літаків.

За його словами, розгорнута програма модернізації українських вертольотів, в результаті прийнято на озброєння модернізований бойовий вертоліт вогневої підтримки Мі-24ПУ1, який відповідає кращим світовим зразкам.

Минулої весни також прийнята на озброєння нова автоматична гармата ЗТМ1, яка встановлюватиметься на вітчизняні бронетранспортери та бойові машини піхоти.

Крім цього, поточного року вже прийняті на озброєння ще декілька нових зразків військової техніки, наприклад, парашутна система "Барс-С" і наземна радіолокаційна станція П-18 "Малахіт", повідомив Клюєв.

Він також додав, що до проведення чемпіонату Європи з футболу у війська ППО надійшла низка інших технічних засобів для ефективного контролю повітряного простору України.

Секретар РНБО також заявив, що вже проведена велика робота в рамках програми "Корвет".

За словами Клюєва, скоро у війська також почнуть надходити сучасні засоби цифрової навігації і, що дуже важливо, високоточна зброя.

Активізована науково-конструкторська робота, співпраця з науковими інститутами Національної академії наук, заявив секретар РНБО. Зокрема, мова йде про розробку тепловізорів, безпілотних літальних апаратів, нових типів боєприпасів.

Клюєв також повідомив, що в зараз для вітчизняної армії розробляються сучасні зразки обмундирування на основі кращих світових стандартів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram