ГоловнаПолітика

Азаров пообіцяв уважно вивчити критику мовного закону в ЗМІ

Прем'єр вважає, що закон про мови повинен бути для людей.

Азаров пообіцяв уважно вивчити критику мовного закону в ЗМІ
Фото: analitica.kiev.ua

Українське мовне законодавство має забезпечувати права людей на використання їхньої рідної мови.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Корінь проблеми полягає лише в тому, щоб дати всім жителям нашої країни змогу жити комфортно, так, як їм хочеться, і не обмежувати їхнє право читати книги, дивитися фільми тією мовою, яка для них є природною мовою спілкування", - написав він.

"Я сподіваюся, що з часом усе більше і більше людей в Україні будуть приєднуватися до тієї точки зору, що на першому місці повинні бути права людей, і все законодавство має виходити з цієї аксіоми", - додав він.

Прем'єр висловив жаль, що в Україні є політики, для яких не важлива суть справи, а важливий "привід для чергового піару, для можливості загострити обстановку, привернути до себе увагу, і тим самим заробити кілька додаткових очок для більш успішного, як їм здається, проведення виборів".

Говорячи про мовний законі Азаров повідомив, що влада уважно ставиться до критики, яка прозвучала на адресу цього закону. "Зараз текст закону ще раз уважно вивчають з урахуванням критики

в ЗМІ, що прозвучала після його затвердження. Коли такий аналіз буде закінчено, ми будемо готові висловити своє ставлення до цих зауважень", - повідомив він.

Водночас прем'єр пообіцяв сприяти розвитку і зміцненню української мови.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада затвердила Закон "Про засади державної мовної політики", що призвело до хвилі протестів по всій Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram