ГоловнаПолітика

Запізненням Путін підкреслив, що не має наміру вирішувати серйозні питання, - Геращенко

За словами депутата, російський президент показав, хто в домі господар.

Запізненням Путін підкреслив, що не має наміру вирішувати серйозні питання, - Геращенко
Фото: Макс Левин

Своїм запізненням президент РФ Володимир Путін демонстративно показав, що не має наміру під час візиту вирішувати серйозні питання.

Про це заявила народний депутат України Ірина Геращенко в опитуванні Інституту Горшеніна, коментуючи підсумки візиту в Україну Президента РФ Володимира Путіна.

"Очевидно, що кількагодинне запізнення Путіна - це була не просто неповага до протоколу, але бажання продемонструвати пану Януковичу, хто в домі господар. І більше того, те, що Володимир Путін в перший свій візит до свого українського колеги затримався на кілька годин, спілкуючись з байкерами, хоча, ніби як, на порядку денному стояли такі важливі теми, як підписання протоколу про стратегічну співпрацю та діалог про делімітацію Керченської затоки, і газова тема, і низка інших важливих питань, - це, звичайно, просто підкреслило, що президент Путін не збирається розглядати серйозні питання", - заявила народний депутат.

За словами Геращенко, зустріч двох президентів вкотре підкреслила, що нинішні відносини між Україною і Росією переживають складний період

"І на цьому тлі дуже недоречно виглядали незграбні спроби реверансу українського Президента. Бо саме до таких незграбних реверансів і проштовхування напередодні візиту Путіна мовного закону, і всі ці двозначні заяви щодо того, що то ми придивляємося до Митного союзу, то ми дивимося, що таке ЄЕП", - заявила Геращенко.

Водночас вона додала, що Європу навряд чи дивують такі заяви.

"Вони чудово знають рівень недовіри, який сьогодні є між Україною і Росією. І я думаю, так само і російська сторона, яка очікує від України, в першу чергу, вирішення певних економічних питань, і готовності йти на поступки, в першу чергу, в економіці, не буде звертати уваги на якісь теоретичні заяви про те, що ми думаємо, що таке Митний союз, що таке ЄЕП - "а може ми подумаємо, а може ми увійдемо", - резюмувала нардеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram