ГоловнаПолітика

Балога звинуватив Путіна у відсутності елементарної вихованості

Міністр радить Кремлю змінити платівку.

Балога звинуватив Путіна у відсутності елементарної вихованості
Фото: Макс Левин

Міністр із надзвичайних ситуацій Віктор Балога розкритикував поведінку президента Росії Володимира Путіна та російської делегації під час зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем у Ялті.

"Учора був на комісії з росіянами. Враження похмурі. Багато невихованості, від цього гостинних українців трясло. Президент Путін перевищив допустимі ліміти запізнення. Поїхав до байкерів та їх бойових подруг, цим показав пріоритети. Вийшло навпаки, ніж у старій пісні, - "першою справою дівчата, а літаки потім". Справи не відповідають словам", - написав Балога на своїй сторінці в Facebook.

Не сподобалося міністру і те, що глава РФ перебивав Януковича.

"Неввічливо втручатися, коли говорить господар зустрічі. Очевидно, Путін не знає цього правила. Коментував виступ Президента Януковича. Напевно, думав, що це доречно і розумно. З цим згодні були далеко не всі. Деякі з гостей також, це було видно", - сказав він.

За словами Балоги, нових ідей росіяни не привезли.

"Пропозиції знежирені. Мислення залишилося те ж". Ми дотуємо Україну на мільярди доларів знижкою на газ". "Україна має вигідну ціну на російський газ". Може, це говорилося для Нижнього Тагілу або Вятки? Києву слухати таке вже не цікаво. Кремль, міняй платівку", - порадив глава МНС.

Щодо Митного союзу та ЄЕП, як розповів Балога, росіяни застосували свою тактику примусу.

"Начебто це потрібно не їм, а нам. Знайшли прекрасний приклад - Білорусь. Явно не розуміють, що для українців це не орієнтир. Мабуть, далі думають, що Україна спить і бачить себе в нео-СРСР. Щось там у них у підходах явно застопорилося", - вважає міністр.

На його думку, так справи не роблять.

"Сусіди, які один одного поважають, у всьому ведуть себе серйозно. Українська сторона показала, що вважає Росію партнером. Що показала Росія? Мені особисто нічого нового", - додав Балога.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram