ГоловнаПолітика

Путін поважає курс Януковича на євроінтеграцію

Росії лестить, що в українських зовнішніх відносинах її ставлять в одну лаву з Китаєм і США.

Путін поважає курс Януковича на євроінтеграцію
Фото: president.gov.ua

Президент Віктор Янукович заявив, що курс на євроінтеграцію залишається незмінним пріоритетом зовнішньої політики України.

Янукович зазначив, що цю позицію зафіксовано в низці національних законів, зокрема, в законі про засади зовнішньої і внутрішньої політики, повідомляє прес-служба Президента.

"Україна визначила для себе пріоритет - євроінтеграцію", - наголосив Янукович на прес-конференції після завершення засідання Українсько-російської міждержавної комісії.

Відповідаючи на питання про відображення цього принципу в його посланні Верховній Раді, Президент наголосив, що йдеться про стратегічний документ.

"Усе, що там викладено, - це та політика, яка є природним, послідовним продовженням політики, яку ми почали 2010 року", - сказав він.

Президент Росії Володимир Путін і собі заявив, що Росію не хвилює те, що Україна обрала Євросоюз пріоритетним партнером для інтеграції.

За його словами, той факт, що Росію поставлено в українських зовнішніх відносинах в одну лаву з Китаєм і США, "навіть лестить".

"Визначати пріоритетний характер зовнішніх взаємин - це суверенний вибір країни і народу цієї держави. Ми завжди будемо шанобливо ставитися до цього. Сподіваюся, що і Європейський Союз, незважаючи на всі свої труднощі, зверне увагу на країни пострадянського простору і зробить висновки із цього приводу. Ми всі зацікавлені у співпраці з Європою - і Росія, і Україна", - заявив президент Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram