ГоловнаПолітика

Єврокомісії не сподобалося рішення Вищого спецсуду у справі Тимошенко

У прес-офісі також нагадали, що ЄС був глибоко розчарований вироком, винесеним у справі Тимошенко в жовтні минулого року.

Єврокомісії не сподобалося рішення Вищого спецсуду у справі Тимошенко
Фото: yes-ukraine.org/

Єврокомісія стурбована рішенням Вищого спецсуду перенести розгляд касаційної скарги колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на 16 серпня.

Про це в Брюсселі повідомили у прес-офісі комісара ЄС із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле.

"Ми із занепокоєнням сприйняли сьогоднішнє рішення Вищого спеціалізованого суду щодо розгляду громадянських і кримінальних справ іще раз перенести розгляд вироку у справі Тимошенко”, - йдеться в повідомленні.

"Наскільки ми розуміємо останнє рішення суду, присутність Ю. Тимошенко в судовій залі є правом, яке вона може вибрати, але не обов'язком, а за нашою інформацією, Ю.Тимошенко чітко висловила своє бажання не користуватися цим правом", - зауважили в прес-офісі Фюле.

У прес-офісі також нагадали, що Євросоюз був глибоко розчарований вироком, винесеним у справі Тимошенко в жовтні минулого року, а також результатами апеляційного процесу.

"Вирок було винесено після судового процесу, який не відповідав міжнародним стандартам чесності, прозорості та незалежності судової відповідальності", - зазначили в прес-офісі.

"ЄС сподівається на перегляд справи без непотрібних затримок", - йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram