ГоловнаПолітика

Янукович: другої Тимошенко у світі немає

Справи екс-прем'єра створюють негативне тло для України.

Янукович: другої Тимошенко у світі немає
Фото: poltava.pl.ua

Президент України Виктор Янукович не чув, щоб в світі існував другий такий політик, як Юлія Тимошенко.

Про це Янукович розповів у інтерв'ю "Известиям".

"Я не чув, щоб у світі існував другий такий політик, як Тимошенко. Я у праві давати правову оцінку, але ці справи не придумала сьогоднішня влада. Вони пов'язані з діяльністю Тимошенко як політика, керівника та бізнесмена. Треба дочекатися рішення суду. Безумовно, ці справи створюють негативне тло для України, їх розкручують ЗМІ", - сказав Президент.

Водночас він зазначив, що є й інший бік медалі, заснований на юридичних фактах.

"Політики ж, які говорять, що їх не цікавить юридична частина, не платять такі гроші за газ. Через ці контракти щомісяця ми платимо $ 500 млн, які покриває держава. Ми не можемо перекласти цю ношу на плечі громадян, тому що вони стануть жебраками", - зазначив Янукович.

Також глава держави наголосив, що Тимошенко всіляко опирається тому, щоб суди розглядали ці справи.

"Це її політична лінія захисту. Наші слідчі мають дані, що вона отримала газ у Росії на $ 405 млн. Треба зрозуміти, що з ним далі сталося. Відповіді на запитання українців, які сьогодні на спеці стоять із плакатами, повинен дати суд. І ми за те, щоб він пройшов швидше", - зазначив Президент.

Нагадаємо, сьогодні Вищий спеціалізований суд переніс розгляд скарги Юлії Тимошенко на 16 серпня.

Як відомо, Тимошенко тричі зверталася із заявою до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ про розгляд касації її захисника Олександра Плахотнюка на вирок у газовій справі за її відсутності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram