ГоловнаПолітика

Власенко переконаний, що Тимошенко потрапить до парламенту

Вибори народних депутатів відбудуться 28 жовтня.

Власенко переконаний, що Тимошенко потрапить до парламенту
Фото: byut.com.ua

Депутат Ради С. Власенко (БЮТ-Б) упевнений в обранні Ю. Тимошенко депутатом парламенту 7-го скликання

Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко буде обрана депутатом парламенту чергового 7-го скликання.

Про це після засідання суду щодо касації на вирок Тимошенко у газовій справі заявив адвокат Сергій Власенко."Я глибоко переконаний в тому, що Юлія Тимошенко буде в парламенті 7-го скликання", - повідомив депутат.

Водночас він зазначив, що спроби влади прискорити розгляд кримінальної справи проти екс-прем'єра щодо корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) й уповільнити розгляд касації на вирок у справі про газові контракти з Росією спрямовані на перешкоджання зверненням її захисту в Європейський суд із прав людини, а також на перешкоджання її участі в політичному житті країни.

Власенко не зміг відповісти на запитання, за яким сценарієм Тимошенко вдасться стати депутатом Ради з урахуванням того, що стосовно неї діє вирок про позбавлення волі терміном до 7 років.

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ переніс розгляд касаційної скарги на вирок Тимошенко у справі про газові контракти з Росією на 16 серпня.

Раніше Київський районний суд Харкова переніс розгляд кримінальної справи за звинуваченням Тимошенко в зловживанні на посаді керівника ЄЕСУ на 23 липня.

Чергові вибори парламенту призначено на 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram