ГоловнаПолітика

Партія Кличка хоче звільнити всіх суддів КСУ

"Уже два роки, як Конституційний Суд перетворився на вірного цербера Адміністрації Президента", - йдеться в заяві.

Партія Кличка хоче звільнити всіх суддів КСУ
Фото: http://kyiv.klichko.org

У партії "УДАР" назвали сумно прогнозованим рішення Конституційного Суду про заборону Верховній Раді скасовувати недоторканність президента і суддів.

Про це повідомили в прес-службі політичної сили.

Як зазначено в заяві, КСУ ще раз наголосив, що це - особлива каста в державі.

"Уже два роки, як Конституційний Суд перетворився з установи, завдання якої - розглядати закони щодо їхньої відповідності Конституції, на вірного цербера Адміністрації Президента, який бачить своєю головною метою забезпечення безхмарного життя гарантові та його вірним слугам. А суддівський корпус сьогодні, на жаль, є обслуговуючим персоналом, а не незалежним інститутом влади", - наголосили в партії "УДАР".

У партії зазначають: незважаючи на те, що рішення Конституційного Суду нікого не здивувало, КС, який з кожним новим своїм вердиктом усе більше і більше дискредитує себе, потрібно змінити. "Так само необхідно змінювати і владу, яка призначила цих суддів "просиджувати" мантії і відпрацьовувати своє місце особистою відданістю, а не виконанням своїх безпосередніх обов'язків", - вважають у партії.

Нагадаємо, сьогодні Конституційний Суд не погодився з виключенням норм про недоторканність Президента України та суддів у проекті закону Верховної Ради, який подали опозиційні депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram