ГоловнаПолітика

Вартість ГТС дізнаємося в серпні, - Янукович

Україна зацікавлена в надійних, стабільних партнерах.

Вартість ГТС дізнаємося в серпні, - Янукович
Фото: www.finobzor.com.ua

Об'єктивна ринкова вартість української газотранспортної системи буде відома в серпні поточного року, а відповідний аудит проводять західні експерти.

Про це під час неформальної зустрічі з Клубом головних редакторів країн СНД, Балтії та Грузії заявив Президент України Віктор Янукович, повідомляє прес-служба глави держави.

"Працюють ці експерти, і попередню оцінку системи ми сподіваємося отримати в серпні. У серпні буде зрозуміла її ринкова ціна", - заявив В. Янукович.

Глава держави додав, що Україна зацікавлена в надійних, стабільних партнерах щодо цього питання.

"Переконаний, ми завтра будемо обговорювати це питання ... Створення газотранспортного консорціуму, звичайно, якісно покращить відносини в газовій сфері України та Росії", - сказав він.

Росія знизить Україні ціну на газ після оцінки ГТС

— Михайло Зурабов, посол Росії в Україні

За словами Президента, Україна зацікавлена у створенні газотранспортного консорціуму і виходить з того, що "нашу унікальну газотранспортну систему треба зберегти і забезпечити її ефективну роботу".

"У цьому зацікавлені і Росія, і Україна, і Європа. Головна мета - зберегти систему, модернізувати її, вкласти в неї гроші та забезпечити стабільну роботу", - переконаний Віктор Янукович.

Нагадаємо, 12 липня під головуванням президентів України та Російської Федерації відбудеться п'яте засідання українсько-російської міждержавної комісії, яке пройде в Криму, в Ялті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram