ГоловнаПолітика

Яценюк: недоторканності Януковича залишилося чотири місяці

За словами опозиціонера, "придворний Конституційний Суд Януковича буде ліквідовано.

Яценюк: недоторканності Януковича залишилося чотири місяці
Фото: Макс Левин

Конституційний Суд України сьогодні підтвердив свою "лакейську сутність", залишивши “недоторканними Президента і суддів, які забезпечують його беззастережну владу, і позбавив недоторканності депутатів, щоб "своїх" тримати в страху, а опозиційних просто пересаджати".

Про це заявив голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба партії "Фронт Змін".

Він також зазначив, що Президент України недовго залишатиметься недоторканним, оскільки "сформована у парламенті нового скликання демократична більшість ухвалить закон про порядок імпічменту Президента, і Янукович стане першим українським керівником, який потрапить під процедуру імпічменту за цим законом".

"Але цьому беззаконню в Україні тривати недовго. Вікторові Януковичу залишилося бути недоторканним тільки чотири місяці", - наголосив він.

За словами Яценюка, "придворний Конституційний Суд Януковича буде ліквідовано, а суддів КС притягнуть до відповідальності".

За його словами, "всі факти порушення суддями КС присяги розслідуватиме слідча комісія Верховної Ради".

Нагадаємо, сьогодні, 11 липня, Конституційний Суд оприлюднив рішення щодо прийнятого Верховною Радою 20 червня законопроекту про внесення змін до Основного закону, який передбачав скасування недоторканності депутатів, Президента і суддів. Цей законопроект внесла опозиція.

Конституційний Суд визнав конституційним можливе скасування недоторканності депутатів Верховної Ради і неконституційним скасування недоторканності Президента і суддів, що передбачено законопроектом № 10530.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram