ГоловнаПолітика

Мін'юст має намір вивести українські телеканали з офшорів

У міністерстві вирішили посилити контроль за ЗМІ та їх власниками.

Мін'юст має намір вивести українські телеканали з офшорів
Фото: tsn.ua

Міністерство юстиції оприлюднило проект закону, який має на меті забезпечити "прозорість відносин власності в засобах масової інформації".

Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті Мін'юсту.

Планують заборонити створення і діяльність телерадіоорганізацій, засновником чи власником якого є нерезидент, зареєстрований в одній з офшорних зон, перелік яких затверджено Кабінетом Міністрів.

Згідно з проектом закону, також планують зобов'язати телерадіоорганізації щорічно до 31 березня оприлюднювати звіт про результати своєї діяльності, в якому має бути зазначено відомості про джерела фінансування телерадіоорганізації.

Ба більше, пропонують доповнити перелік вихідних даних друкованих засобів масової інформації відомостями про особу, відповідальну за випуск відповідного номера видання, і доповнити перелік вихідних даних випуску продукції інформаційних агентств відомостями про засновника (співзасновників).

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, мета законопроекту - "зведення до мінімуму можливості використання засобів масової інформації як важелів маніпулювання суспільною свідомістю і особистою думкою громадян, а також зміцнення та вдосконалення правових гарантій свободи слова й інформаційного суверенітету України, сприяння становленню цілісного загальнонаціонального інформаційного простору".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram