ГоловнаПолітика

Колишні соратники Ющенка створюють нову партію

Утім, об'єднання не висуватиме партійного списку на цих виборах.

Колишні соратники Ющенка створюють нову партію
Владимир Огрызко
Фото: Макс Левин

Кілька колишніх соратників Віктора Ющенка об'єднуються в праву політсилу на базі партії "Українська платформа "Собор".

Про це пише "Коммерсантъ-Украина".

Перший заступник голови партії "Українська платформа "Собор" (УП "Собор"), народний депутат Анатолій Матвієнко ("Наша Україна-Народна Самооборона") заявив виданню, що його партія почала процес об'єднання правих політичних сил, що не увійшли в альянс, створений на базі партії "Наша Україна" (НУ) Віктора Ющенка.

"Ми вважаємо, що треба створювати єдину правоцентристську партію. Зараз у переговорному процесі, щоб реалізувати цю ідею, бере участь Володимир Огризко (міністр закордонних справ протягом 2007-2009 років) та інші колишні члени НУ", - зазначив він.

Як відомо, член президії "Нашої України" Володимир Огризко вийшов із партії 5 липня, за два дні до підписання НУ договору з Українською народною партією і Конгресом українських націоналістів (КУН) про спільну участь у виборах. Свій вчинок він пояснив так: "Я вирішив думати над тим, як створити в Україні потужну патріотичну, центристську праву політичну силу, яка повинна зайняти свою нішу на політичному ландшафті країни". Згодом він зазначив, що не претендує на лідерство в новій партії. "Чесно заявляю: я не збирався і не збираюся ставити питання про лідерство в цій майбутній політичній силі, мені значно важливіше працювати в команді однодумців і виконувати загальноприйняті рішення", - заявив Огризко.

Джерело видання в керівництві УП "Собор" стверджує, що об'єднання правих партій заплановано офіційно оформити після парламентських виборів. "Партія не висуватиме виборчого списку в загальнодержавному окрузі, передбачається, що такі люди, як Володимир Огризко чи Віктор Матчук (колишній член НУ, після виходу з партії склав депутатські повноваження), зможуть балотуватися в округах від УП "Собор", а потім створити групу або фракцію в Раді", - розповів співрозмовник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram