ГоловнаПолітика

Головний харківський лікар продавав дітей за кордон, - Власенко

За інформацією Власенка, лікар отримав два роки.

Головний харківський лікар продавав дітей за кордон, - Власенко
Богдан Федак
Фото: http://www.mediaport.ua/

Головний лікар Харківської обласної клінічної лікарні Богдан Федак, який ініціював розмову з німецьким лікарем екс-прем'єра Юлії Тимошенко, був причетний до медичного скандалу.

Про це повідомив захисник Тимошенко, депутат від БЮТ Сергій Власенко.

"Сьогодні харківські лікарі зустрічалися з лікарем Хармсом. Я зацікавився однією простою річчю: головою цієї групи й очевидним організатором харківських лікарів виступив якийсь головний лікар Харківської лікарні швидкої допомоги Богдан Федак", - нагадав він.

"Я чомусь для себе це ім'я відзначив як знайоме і просто почав, так би мовити, піднімати інформацію щодо цієї людини", - уточнив депутат.

"Богдан Федак - це львівський лікар, який наприкінці 90-х років працював керівником Львівської обласної лікарні швидкої допомоги. І був причетний до скандалу з продажем дітей за кордон. Тоді з львівських клінік продали в Америку 130 дітей", - заявив Власенко.

Захисник Тимошенко також повідомив, що за це Федак "отримав два роки, і якщо я не помиляюся, ще й без права займати посади в медичній галузі".

"Після цього він став помічником народного депутата Ігоря Шурми, який зараз працює заступником губернатора Добкіна в Харківській області. І цей Шурма його перетягнув до Харкова і призначив головним лікарем лікарні швидкої допомоги", - розповів депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram