ГоловнаПолітика

У Луганську заради захисту російської мови воскресили "гомосека Елвіса Преслі"

Опозицію закликали рівнятися на американського співака і збирати більше людей.

У Луганську заради захисту російської мови воскресили "гомосека Елвіса Преслі"
Элвис Пресли

Голова організації "Російський союз Донбасу" Ігор Воробйов у дещо своєрідний спосіб виступив на захист закону про мови.

Так, як повідомляє видання "Полеміка", на сесії Луганської міської ради він заявив:

"Російським людям неприємно й образливо бути нацменшиною, адже українці та росіяни воювали за одну землю. Тому ми будемо підтримувати російську мову і домагатимемося її статусу як другої державної. А всім цим Кириленкам, Тягнибокам та іншим вдалося зібрати менше людей на акцію, ніж прийшло на концерт гомосека Елвіса Преслі", - заявив він.

Очевидно, Воробйов мав на увазі концерт Елтона Джона, який у дні протестних акцій відбувся в Києві.

Мабуть, аргументи Воробйова подіяли, оскільки депутати Луганської міськради підтримали заяву облради "Про політичну ситуацію в Україні, яка склалася у зв'язку з проголосованим Законом України "Про засади державної мовної політики".

"Протягом двох десятиліть багато людей не могли вільно розмовляти й здобувати освіту своєю рідною мовою. Зрозуміло, що сьогодні всі, хто виступає проти цього закону, виступають проти України. У жодній цивілізованій країні не примушують забути найцінніше і відректися від своїх коренів. Російськомовних людей в Україні не просто принижують, але і забороняють здобувати освіту рідною мовою", - зачитав частину звернення мер Сергій Кравченко.

У підсумку 50 депутатів проголосували за ухвалення рішення про підтримку заяви депутатів облради, 2 депутати проголосували проти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram