ГоловнаПолітика

Тимошенко знову вимагає розгляду касації за її відсутності

Захист очікує перенесення засідання - Янукович нібито всіляко гальмує розгляд справи.

Тимошенко знову вимагає розгляду касації за її відсутності

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко втретє звернулася з заявою до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ щодо розгляду касації її захисника Олександра Плахотнюка на так званий "газовий" вирок за її відсутності.

Про це повідомляють на сайті Ю. Тимошенко.

"Незважаючи на абсурдність ситуації, незважаючи на незаконність, ми очікуємо, що післязавтра касаційний суд, незважаючи на третю заяву Юлії Тимошенко, яку вона подала, слухатиме справу за її відсутності - це її право. Вищий спеціалізований суд, на моє переконання, відкладе розгляд цієї справи", - сказав адвокат Сергій Власенко.

За його словами, це свідчить про навмисне затягування касаційного процесу з боку суду, оскільки "Янукович, як вогню, боїться розгляду справи Юлії Тимошенко в Європейському суді 28 серпня та робить усе, незважаючи на її об'єктивний стан здоров'я, щоб усіляко гальмувати розгляд справи у Вищому спеціалізованому суді".

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ у січні 2012 року прийняв до розгляду скаргу захисника екс-прем'єра Олександра Плахотнюка на незаконність вироку Печерського районного суду Києва за нібито зловживання службовими повноваженнями під час укладення газових контрактів із Росією 2009 року.

Вищий спецсуд повинен був розпочати розгляд скарги 15 травня, але відтоді його засідання переносили на 26 червня і 12 липня за клопотанням сторони державного обвинувачення, яка "занепокоєна" дотриманням прав Юлії Тимошенко щодо присутності в суді. З 15 травня прокурори вимагають особистої участі екс-прем'єр-міністра в касаційному процесі, не враховуючи її заяв про розгляд справи за її відсутності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram