ГоловнаПолітика

У МЗС розповіли, про що Янукович поговорить із Путіним в Ялті

Глави держав обговорять "низку інших практичних питань".

У МЗС розповіли, про що Янукович поговорить із Путіним в Ялті
Фото: EPA/UPG

Під час зустрічі Президента України Віктора Януковича з президентом Росії Володимиром Путіним порушать питання демаркації кордону, делімітації морські кордонів і низку інших важливих питань.

Про це під час брифінгу сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

"12 липня в Криму відбудеться не просто зустріч президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна, але і V засідання міжурядової комісії за участю глав двох держав", - зазначив дипломат.

При цьому він сказав, що не готовий розкрити подробиці майбутньої зустрічі.

Водночас Волошин уточнив, що в рамках заходів виступатимуть голови всіх підкомісій зазначеної комісії, в т. ч. голови МЗС - Сергій Лавров і Костянтин Грищенко.

Серед питань - демаркація кордонів між Україною і РФ, делімітація кордону в р-ні Керченської протоки і соціальний захист громадян двох країн, а також "низка інших практичних питань".

За словами Волошина, до підписання готують низку документів, "не менш ніж 10 угод".

Як повідомляли раніше, 12 липня Президент України Віктор Янукович проведе зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним у рамках засідання українсько-російської міждержавної комісії. На думку прем'єр-міністра Миколи Азарова, глави держав "владнають усі непорозуміння щодо газових взаємин".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram