ГоловнаПолітика

Німеччина допускає підписання асоціації України з ЄС до 2014 року

Для асоціації з ЄС Україні треба проковтнути "дещо неприємне".

Німеччина допускає підписання асоціації України з ЄС до 2014 року
Фото: zn.ua

Посол Німеччини в Україні Ганс Юрген Гаймзьот допускає підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом до 2014 року.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Коммерсантъ-Украина".

"Якщо протягом найближчих півтора року вам удасться підписати угоду про асоціацію з ЄС, то, я сподіваюся, все піде добре", - зазначив Гаймзьот.

Зокрема, посол зазначив, що за час роботи в Україні він зрозумів, що тут усе відбувається повільніше, ніж він звик, що на все потрібно більше часу.

Фюле: ЄС підпише асоціацію з Україною в разі виконання трьох вимог

При цьому Гаймзьот укотре наголосив, що процес підписання угоди залежить від керівництва України, на яке покладено політичну відповідальність за те, щоб уже в найближчому майбутньому зробити для цього все необхідне.

"Тепер Україні потрібно... зробити все, щоб підписати договір про асоціацію, навіть якщо владі доведеться проковтнути дещо неприємне", - зазначив посол.

Зокрема, на думку дипломата, владі України необхідно вирішити проблему із застосуванням вибіркового правосуддя щодо декотрих опозиційних політиків.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Костянтин Грищенко запевнив, що Україна виконує всі завдання, необхідні для якнайшвидшого підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram