ГоловнаПолітика

У крові намісника Лаври виявили ртуть і миш'як

У Середньовіччі ці речовини використовували для отруєння.

У крові намісника Лаври виявили ртуть і миш'як

Німецькі лікарі виявили ртуть і миш'як у крові скандального намісника Києво-Печерської лаври і депутата Київради від Партії регіонів владики Павла (Петра Лебедя).

"Деякий час тому владика Павло опинився в реанімації. Потім він лікувався у Німеччині, де в його крові виявили миш'як і ртуть - речовини, які використовували для отруєння у вищих прошарках суспільства у Середньовіччі", - повідомив газету "Сегодня" прес-секретар УПЦ (МП) Василь Анісімов.

За його словами, сам владика наразі нікого не звинувачує. "Він тільки повернувся до Києва, і, можливо, ми звернемося в міліцію", - сказав Анісімов.

У кулуарах церкви кажуть, що Лебедеві не бракує недоброзичливців - на його посаду багато претендентів, адже це почесний статус і великі грошові потоки.

Як прокоментував головний лікар Київської лікарні №1 Ігор Чермак, такі речовини могли потрапити в організм і з їжею, і повітряно-крапельним шляхом.

"Сказати щось конкретніше можна тільки після вивчення результатів експертизи", - зазначив він.

Зазначимо, що архієпископ МП Павло в ЗМІ "прославився" завдяки тому, що пересувається власним "Мерседесом" з іменними номерами "АП", що означає "Архієпископ Павло". Коли журналіст "1 +1" запитав у священнослужителя про дорогі машини і телефон, той обурився і порадив кореспондентові завжди пам'ятати про суд Божий.

До речі, у квітні митрополитові Павлу подарували на уродини новенький "Лексус".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram