ГоловнаПолітика

Ющенко націлився на 50-60 місць у Раді

Екс-президент балотуватиметься за списком новоствореного проекту.

Ющенко націлився на 50-60 місць у Раді
Фото: Макс Левин

Третій президент Віктор Ющенко ставить за мету отримати для виборчого проекту партій "Наша Україна", УНП і КУН 50-60 депутатських мандатів у парламенті за підсумками виборів 2012 року

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Коммерсантъ-Украина".

"Ми сконцентруємося на підтримці 70-80 кандидатів в округах, плюс сформуємо гідний партійний список. І ми розраховуємо, що сумарно не менш ніж 50-60 осіб від нашої політичної сили буде представлено в новому парламенті. Це дозволить блокувати неприйнятну для нас політику і подекуди формувати політику держави", - сказав він, додавши, що за партійним списком проект отримає щонайменше 7%.

Сподіватися на такий результат, за словами Ющенка, дозволяє те, що третина українців сьогодні не визначилася.

"Переконаний, що вони очікують такого проекту, як наш. Це і є наш мотив - інакше в українському парламенті вперше за 20 років може не опинитися націонал-демократичних сил", - сказав він.

Ющенко також повідомив, що від мажоритарного округу не балотуватиметься.

"Якщо я піду по мажоритарці, то складеться враження, що я не вірю в колективну перемогу, а це не так! Я вірю, що в нас успішний проект. Тому я обмежую свою місію тим форматом, де найзручніше експлуатувати ім'я президента Ющенка. І я вже сказав: я не вимагаю свого перебування ні на першому місці, ні на сотому", - сказав він у відповідь на запитання, як піде на вибори: за списком або від округу.

На запитання, чи впевнений він, що своєю присутністю в проекті додасть йому рейтингу, Ющенко відповів: "Я не буду "присутнім" у проекті, я очолюватиму його! І я пропоную вам, українцям, альтернативу "ширці". Вам це не потрібно? Ваше право. Але дайте мені можливість сказати через чотири місяці: люба українська громадо, ви питаєте, чому влада така? Не питайте. Ви мали вибір, ви його не зробили, і це - ваша відповідальність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram