ГоловнаПолітика

Мартинюк вважає, що Симоненко не скомпрометував партію своїм розлученням

Мартинюк визнав, що його називали Саддамом Івановичем.

Мартинюк вважає, що Симоненко не скомпрометував партію своїм розлученням
Фото: Макс Левин

КПУ не скомпрометувала себе співпрацею з владою, а її лідер Петро Симоненко - своїм розлученням із дружиною.

Про це перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк сказав у програмі "У кабінетах" на "5 каналі".

За словами Мартинюка, "можна бути святішим, аніж Папа Римський, стояти осторонь, критикувати всіх", але "життя від цього не поліпшиться, якщо ми не будемо активно втручатися в процес".

При цьому він додав, що КПУ за змогою втручається в процеси, які відбуваються в Україні.

Відповідаючи на запитання про багатство комуністів, їхній відпочинок на дорогих курортах, розлучення з дружинами, Мартинюк зазначив: "Якщо міряти мірками заробітної плати або пенсії в одну тисячу та зарплати в 16-17 тисяч, то це, звісно, велика різниця, і люди думають: ось як вони живуть". "Живуть в міру своїх можливостей", - додав він.

Коментуючи ситуацію з розлученням Симоненка, Мартинюк сказав: "А що краще - виступити чесно і зробити так, як зробив наш лідер, чи провадити, так би мовити, подвійне життя?"

"Я вважаю, що він вчинив по-чоловічому, правильно. Це життя, від якого ніхто не застрахований. І якщо ти комуніст чи націоналіст, то це не означає, що повинен закрити своє серце, душу і дивитися тільки на образи вождів, яким віриш", - зазначив він.

Мартинюк визнав, що його називали Саддамом Івановичем, оскільки "був, можливо, іноді надто прискіпливим і жорстким щодо того, що потрібно зробити, щоб реалізувати прийняті рішення і домовленості".

Нагадаємо, раніше А. Мартинюк припустив, що КПУ на виборах за списками набере щонайменше 15% голосів виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram