ГоловнаПолітика

Суддя дала Луценкові п'ять хвилин на обід

Після реплік нардепа Андрія Шевченка суддя викликала в суд наряд "Грифона".

Суддя дала Луценкові п'ять хвилин на обід
Фото: Макс Левин

Суддя у справі екс-міністра Юрія Луценка відмовилася викликати в суд двох відсутніх на засіданні свідків.

У суботу в суді мали заслухати свідчення голови слідчої групи у справі отруєння Ющенка Галини Климович і прокурора Перча, який здійснював нагляд у цій справі.

Натомість суддя зачитала телеграму від Климович, що вона перебуває поза межами Києва і не може прибути на засідання, але наполягає на своїх свідченнях і підтверджує їх.

Тим часом Перч повідомив, що він перебуває в Молдові та підтримує показання, які дав раніше.

Юрій Луценко нагадав, що саме Перч і Голомша візували всі постанови в рамках справи Ющенка, тому вони єдині, хто може підтвердити або спростувати законність дій представників МВС у цій справі.

Незважаючи на протести Луценка і його захисту, суддя почала зачитувати свідчення Перча. Її дії обурили народного депутата від БЮТ Андрія Шевченка: "Пані суддя, майте совість, не робіть абсурдних речей".

У відповідь суддя зробила зауваження Шевченкові, після чого в зал, де перебувають 10 осіб, увели посилений наряд "Грифона", також 10 осіб.

Луценко попросив суддю зробити годинну перерву, щоб він зміг поїсти. "Дайте мені годинну перерву на обід. Я прошу відвезти мене в СІЗО і нагодувати. У мене хвороби, пов'язані зі шлунковим трактом, а я сьогодні з 6-ї на ногах. Я вимагаю обіду", - сказав екс-міністр.

У відповідь суддя Медушевська оголосила перерву на 5 хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram