ГоловнаПолітика

Свідок у справі Луценка вважає, що екс-міністра хтось підставив

Михайло Вершняк наголосив, що підпис Луценка був не обов'язковий для продовження спостереження за потерпілим Давиденком.

Свідок у справі Луценка вважає, що екс-міністра хтось підставив
Фото: EPA/UPG

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка хтось підставив, підсунувши йому на підпис санкцію на стеження за водієм колишнього першого заступника голови СБУ Сацюка Валентином Давиденком.

Про це заявив у Печерському суді свідок Михайло Вершняк, який працює заступником начальника Департаменту кримінального розшуку МВС України.

Луценко заявив протест проти допиту в суді Михайла Вершняка. Він аргументував свій протест тим, що Вершняка допитували у справі Віктора Ющенка, а не Луценка. "Скоро ми до викрадачів рогатої худоби дійдемо", - заявив Луценко.

"Справа про продовження стеження щодо Валентина Давиденка була від початку незаконною, до підписання міністром внутрішніх справ", - заявив Михайло Вершняк. При цьому він уточнив: "Я вважаю, що його тупо підставили із цією справою".

Разом із тим свідок наголосив, що підпис Луценка був не обов'язковий для продовження спостереження за потерпілим Валентином Давиденком.

Михайло Вершняк також наголосив, що, відповідно до інструкції, за оперативну роботу відповідає її керівник, а не міністр.

"Міністра тупо підставив хтось із його команди", - ще раз заявив свідок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram