ГоловнаПолітика

Два губернатори закликали Януковича ветувати закон про мови

Чиновники вважають, що суспільству загрожує розкол.

Два губернатори закликали Януковича ветувати закон про мови
Фото: http://lb.ua/news/2012/07/06/159644_zashchitniki_ukrainskogo_yazika.html

Керівники Тернопільської та Івано-Франківської облдержадміністрацій обіцяють закликати Віктора Януковича ветувати Закон "Про засади державної мовної політики".

Про це повідомили заступник голови Тернопільської облдержадміністрації з гуманітарних питань Петро Гоч і голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

"Закон про засади мовної політики, який було затверджено Верховною Радою у другому читанні, необхідно ветувати - це наше глибоке переконання. Нині йдеться навіть не про зміст закону, а про те, що він вносить глибокий розкол в українське суспільство. На цьому етапі Україна повинна бути єдиною та могутньою державою, бо перед нами стоять величезні виклики. Тому ми як представники державної влади і я як представник Партії регіонів звертатимемося до Президента з проханням ветувати цей закон", - сказав П. Гоч на сесії облради.

Своєю чергою, перед сесією Івано-Франківської облради М. Вишиванюк нагадав, що й раніше виступав проти мовного закону. "Я під час минулого мітингу говорив, що категорично проти ухвалення такого закону, - наголосив губернатор. - Я за те, щоб в Україні була єдина українська державна мова".

"Поїду на зустріч із Президентом, інформуватиму його, що діється в області, в західному регіоні, серед народу. Цей закон викликав великі збурення, невдоволення. Переконуватиму Президента в тому, щоб не підписувати цей документ", - додав М. Вишиванюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram