ГоловнаПолітика

На б'ютівця завели справу

Перешкоджав Посольству США святкувати День незалежності.

На б'ютівця завели справу
Фото: http://dni.com.ua

Щодо народного депутата від "БЮТ-Батьківщини" Юрія Одарченка складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської організації "ВО "Батьківщина".

У протоколі депутату заявлено організацію незаконного мітингу та перешкоджання Посольству США святкувати День незалежності 4 липня в Києві.

У протоколі зазначено, що Юрій Одарченко як організатор мітингу на захист мови на Європейській площі порушив рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про заборону на проведення зборів 4-9 липня в центральних частинах Києва.

"У додатковій постанові суду цікавою виявилася мотивувальна частина, - повідомив депутат. - Зокрема, в ній наголошено, що право на мирний захід обмежено тому, що 4 липня 2012 року Посольство США святкує День незалежності своєї країни, а мітинг перешкоджає цьому святу".

За словами депутата, влада використовувала Посольство США - країни, яка особливо цінує свободу слова і свободу зібрань, для прикриття своїх брудних махінацій. Депутат назвав це абсолютним блюзнірством.

Як виявилося, в рішенні Окружного адміністративного суду не згадано ні опозиційні партії, ні самого Одарченка. У рішенні суду заявлено, що заборонено проведення мирних заходів акціонерам ЗАТ "Житомирські ласощі", громадянину Торубі, Комуністичній партії України та "іншим суб'єктам".

"Оскільки рішення суду не може стосуватися невизначеного кола осіб, а серед представників опозиції біля Українського дому на Європейській площі немає нікого з прізвищем "інша особа", постанова суду не має жодного стосунку до мітингу або Юрія Одарченка", - заявляють у "Батьківщині".

Протокол складено 5 липня біля Українського дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram