ГоловнаПолітика

Тернопільські депутати не змогли позбавити губернатора повноважень

Керівник фракції Партії регіонів в облраді Павло Федик заявив, що запропонований для внесення в порядок денний проект рішення є неконституційним.

Тернопільські депутати не змогли позбавити губернатора повноважень
Фото: http://www.obl-rada.te.ua

Тернопільська облрада не змогла створити власний виконком і скасувати рішення про делегування облдержадміністрації своїх повноважень.

Пропозиція голови облради Олексія Кайди внести це питання до порядку денного не набрало необхідної кількості голосів депутатів.

Спочатку за пропозицію проголосували 56 депутатів із 82. Зокрема, "за" проголосували 37 представників ВО "Свобода" із 37 присутніх, 9 з 11 представників УНП, 7 із 7 депутатів від "Нашої України", 3 із 6 від партії "Єдиний центр". Не голосували всі 14 депутатів від Партії регіонів і 4 від Блоку Литвина.

Керівник фракції Партії регіонів в облраді Павло Федик заявив, що пропонований для внесення до порядку денного проект рішення є неконституційним.

Одночасно депутати від "Свободи" зазначили, що після того, як "регіонали" з порушеннями проголосували у Верховній Раді за мовний закон, вони взагалі не мають морального права згадувати про конституційність.

Після цього депутати ухвалили рішення знову проголосувати за внесення в порядок денний проекту, проте голосувати за це в поіменному режимі. Цього разу "за" проголосували 57 депутатів. Тому депутати не змогли розглянути цей проект.

Також вони відхилили ініціативу керівника фракції ВО "Свобода" Олега Сиротюка про внесення в порядок денний питання про недовіру голові Тернопільської ОДА Валентинові Хоптяну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram